Negeri Sembilan FC Sasar Kekal Liga Super

Image of Negeri Sembilan FC Sasar Kekal Liga Super
SEREMBAN – Pasukan Bola Sepak Negeri Sembilan (NSFC) mahu mempertahankan status sebagai pasukan tidak tersingkir dalam saingan Liga Super kali ini.

Menurut Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan (PBNS), Tunku Syed Razman Tunku Syed Idrus Al-Qadri, beliau mahu pasukan itu mampu bersaing lebih lama disamping mengekalkan status pasukan saingan.

Katanya, pihaknya bersyukur kerana pasukan itu dapat kembali beraksi dalam Liga Super dan berharap NSFC memberikan saingan yang hebat.

“Harapan kami adalah bukan sahaja berada di dalam penyertaan tetapi kita mahu bersaing hebat dan baik pada semua pasukan yang beraksi.

“Sasaran kami dapat kekal beraksi bukan hanya untuk satu musim tetapi seterusnya. Kita tidak mahu masuk untuk satu musim dan turun liga. Kami mahu melakukan saingan yang baik untuk terus kekal di dalam Liga Super,” katanya ketika Maljis Perasmian Jersi dan Memperkenal Pemain Liga Super NSFC di sini, hari ini.

Turut hadir, Timbalan Presiden PBNS Datuk Dr. Razali Ab Malik dan Naib Presiden PBNS Datuk Mohamad Taufek Abd Ghani.

Dalam majlis itu, NSFC telah memperkenalkan lima pemain import baru iaitu Herold Mark Goulon dari Perancis, David Mawutor (Tajikistan), Evanonye Kossi Adetu (Ghana), Omid David Nazari (Filipina) dan Matheus Alves Leandro (Brazil).

Tambahnya, tiada kenaikan harga akan dikenakan kepada penonton bertujuan untuk menarik lebih ramai penyokong hadir ke stadium selepas ini.

1st March, 2022

WhatsApp
Telegram
Gobola Apps 2022. All Rights Reserved